Ishockey vs. Landhockey - Spilleregler

Mario Reeves

INTRO

Fra en outsiders perspektiv kan ishockey og landhockey virke som det samme spillet på en annen overflate. Selv om målet for hver kamp er identisk (å score flere mål enn motstanderlaget), har de to stokkbaserte idrettene distinkte og kontrasterende regler som endrer tempoet i spillet betydelig.

SPILLEFLATE

Sterkt antydet av navnene, den mest tydelige forskjellen mellom ishockey og landhockey er spilleflaten.

ISHOCKEY

Ishockey spilles på en lukket overflate av is kjent som en "skøytebane". Denne hockeybanen er omgitt av barrierer og splintsikre glassvinduer i stedet for en tradisjonell linje utenfor banen, noe som på en unik måte lar spillerne bruke veggene under spill. Til tross for fraværet av en grense utenfor, har isen fortsatt fremtredende rød-og-blå-malte markeringer for å diktere ulike regler.

FIELDHOCKEY

Landhockeykamper skal spilles på kunstgressbaner på konkurransenivå. Mens noen amatørkamper kan spilles på gressbaner, er kunstgress foretrukket fordi det tillater mye raskere ballbevegelse.

UTSTYR

Alle hockeysporter har tre følgende elementer:

Se også: HURDLING SPORT REGLER Spilleregler - Hvordan hekkeløp
  • En ball/puck
  • Stikk (å slå ballen med)
  • Nett/mål (å slå ballen inn i)

Både ishockey og landhockey har dissetre stykker utstyr, men gjenstandene er ganske forskjellige mellom idrettene.

ISHOCKEY

Ishockey har en ball kjent som en "puck". I motsetning til en tradisjonell ball, er en puck en flat gummiskive som glir i stedet for ruller. Denne designhensynet er hovedsakelig et resultat av at den isete spilleflaten stort sett er friksjonsfri, noe som betyr at ballen ikke trenger å rulle for å bevege seg.

Hockeypinner er vanligvis sammensatt av tre eller karbonfiber og er grunnleggende symmetriske , slik at spillerne kan bruke begge sider av pinnen.

Siden ishockey spilles på is og har hyppige sammenstøt med andre spillere, må utøvere i tillegg ha på seg følgende utstyr:

• Munnbeskyttelse

Ishockeymålvakter bruker ekstra polstring for å beskytte seg mot hurtigflygende pucker (opptil 105 MPH!). Dette tilleggsutstyret inkluderer tykkere benputer, større armbeskyttere, en hanske som fungerer som et nett for å fange pucken, en helmaske og en ekstra stor hockeyklubb.

FIELDHOCKEY

Landhockey bruker en typisk rund plastball i stedet for en puck.

En landhockeystav ligner unikt på en omvendt stokk; enden av pinnen som brukes til å treffe ballen er buet og avrundet. Imidlertid, i motsetning tilishockeykølle med flere ansikter, kan ikke landhockeyspillere bruke den avrundede overflaten til stokken til å slå eller sende ballen. I stedet må de bruke den flate siden av pinnen for å komme i kontakt med ballen.

I motsetning til ishockey krever ikke landhockey utstrakt bruk av verneutstyr. Følgende utstyr anbefales imidlertid på det sterkeste:

• Landhockeyklosser eller torvsko
  • Albuebeskyttere
  • Beskyttende ansiktsmaske eller vernebriller
  • Munnbeskytter
  • Høye sokker og benbeskyttere

I likhet med ishockey er imidlertid målvakter pålagt å bruke ekstra utstyr. Interessant nok krever begge idrettene keeperutstyr som er ekstremt like: en helmaske, massive leggbeskyttere og enorme hansker/håndputer.

SPILL

I all hockey sport, spillets mål er enkelt – score flere poeng enn motstanderlaget ved å banke ballen/pucken inn i det andre lagets nett. Som fotball eller lacrosse, må spillere komme seg i scoringsposisjon ved å flytte ballen oppover banen forbi forsvarere ved å bruke fart og pasninger. Til tross for disse skarpe likhetene, har begge idrettene strenge regelforskjeller som i stor grad dikterer tempoet i spillet.

SPILLERPOSISJONER

ISHOCKEY

Det er tre ishockeyspillere på isen til enhver tid. Tre av disse spillerne er spissspillere, to er forsvar, og en er målvakten.

• Spisser: Dette erposisjonen som er hovedansvarlig for å score på angrep.
  • Forsvar: Disse to spillerne er ansvarlige for å holde pucken unna målvakten og ikke la motstanderlaget ta et åpent skudd.
  • Målvakt: Som med enhver sport er en målvakt ansvarlig for å holde pucken utenfor nettet. Målvakter har lov til å blokkere skudd med hvilken som helst del av kroppen eller staven.

FIELDHOCKEY

På grunn av et mye større spillefelt tillater landhockey det 11 spillere på banen per lag. Antall spillere i hver posisjon kan variere avhengig av en treners spilleplan.

• Angripere: Denne posisjonen er ansvarlig for å produsere mesteparten av et lags angrep.
  • Midtbanespillere: Midtbanespillere er ansvarlige for å bidra til både defensive stopp og offensive scoringsmuligheter.
  • Forsvarere: Som navnet tilsier, er forsvarere ansvarlige for å forsvare nettet og stoppe motstanderen fra å score.
  • Målvakt: En målvakt er ansvarlig for å være den siste forsvarslinjen. Målvakten er den eneste posisjonen på banen som med vilje kan røre ballen uten å bruke en hockeystav.

DIFFERENSIERINGSREGLER

KROPPSBALL KONTAKT

I ishockey kan spillere berøre pucken med alle deler av kroppen. Hvis pucken blir slått opp i luften, får spillerne til og med ta den ut av luften ogplasser den raskt ned på isen igjen.

I landhockey er kroppslig kontakt med ballen strengt forbudt. Faktisk har defensive spillere ikke engang lov til å bruke kroppen til å blokkere et skudd målrettet, og det er heller ikke meningen at offensive spillere skal skyte en ball gjennom luften hvis en spiller er i skuddlinjen. Enhver kroppslig kontakt med spilleballen som gir ett lag en fordel, resulterer umiddelbart i spillestopp.

FYSIKALITET

Ishockey er beryktet for å være en kontaktsport. "Bodychecking", handlingen med å med vilje slå inn en motstander, er en integrert del av å spille forsvar. Faktisk er kontakt så sterkt oppmuntret i sporten at dommere lar spillere delta i knyttnevekamper med motstanderlaget og vil ikke gripe inn før en spiller havner på bakken. Til tross for denne begrunnelsen for vold, straffer ishockey spillere for overdreven aggressive handlinger (inkludert kamper).

I landhockey er kontakt strengt regulert.

SCORING

Ishockey deler de samme reglene for scoring som fotball. Spillere kan score fra hvor som helst på isen, selv om offsidestraff blir håndhevet, noe som betyr at en angripende spiller ikke kan skøyte forbi en spesifikk blå linje før pucken har passert den.

Landhockey bruker en unik "slagsone". Denne sonen, representert på banen som en D-formet linje rundt målvakten, ereneste området på banen en spiller kan score fra.

En annen forskjell mellom de to idrettene er at landhockey ikke har noen offsideregler. Dette betyr at spillere kan sende ballen fra den ene enden av banen til den andre uten å nøle, noe som gir mulighet for noen sentrale utbryterspill.

VARIGHET

ISHOCKEY

Ishockeykamper har tre perioder som varer i tjue minutter hver. Siden det er ujevnt antall perioder, er det ingen pause i hockey, men det er to pauser på 10–18 minutter etter første og andre periode.

FIELDHOCKEY

Landhockey består også av seksti minutter med action, selv om stykket er delt inn i fire femten-minutters kvarter. Hvert kvarter har en kort pause på 2–5 minutter og en femten minutters pause etter andre kvarter.

Se også: SPLIT Spilleregler - Slik spiller du SPLIT

SLUT PÅ SPILL

ISHOCKEY

I de fleste tilfeller vil en ishockeykamp avsluttes etter tredje periode, med det vinnende laget som scorer flest mål. Spill kan imidlertid ikke ende uavgjort, noe som betyr at en overtidsperiode innføres i tilfelle uavgjort kamp. Denne overtidsperioden med plutselig død varer bare i fem minutter, noe som betyr at mange kamper ender opp med å bli avgjort av den påfølgende straffesparkkonkurransen.

En straffesparkkonkurranse ser at flere spillere fra hvert lag forsøker å score et mål på motstanderens målvakt. Hvis poengsummen fortsatt er uavgjort etter tre forsøk av hverlag, fortsetter skuddvekslingen til det ene laget til slutt scorer ett poeng mer enn det andre laget.

FIELDHOCKEY

Seiereren av en landhockeykamp er laget som scoret flest poeng. Men i tilfelle uavgjort på slutten av fjerde kvartal, bruker flere ligaer forskjellige taktikker for å avgjøre uavgjort. Noen ligaer vil ganske enkelt godta uavgjort, og ingen av lagene vinner. Andre ligaer bruker en eller to overtidsperioder, vanligvis på mellom åtte og femten minutter, for å avgjøre en vinner.

Ellers har landhockeyspill et straffesparkkonkurranseformat som ishockey, men vanligvis som et best-av-fem-scenario i stedet for best-av-tre.

Mario Reeves er en brettspillentusiast og en lidenskapelig forfatter som har spilt kort og brettspill så lenge han kan huske. Hans kjærlighet for spill og skriving førte til at han opprettet bloggen sin, hvor han deler sin kunnskap og erfaring med å spille noen av de mest populære spillene rundt om i verden.Marios blogg gir omfattende regler og lettfattelige instruksjoner for spill som poker, bridge, sjakk og mange flere. Han brenner for å hjelpe leserne sine med å lære og nyte disse spillene, samtidig som han deler tips og strategier for å hjelpe dem med å forbedre spillet sitt.Bortsett fra bloggen sin, er Mario programvareingeniør og liker å spille brettspill med familie og venner på fritiden. Han mener at spill ikke bare er en kilde til underholdning, men også hjelper til med å utvikle kognitive ferdigheter, problemløsningsevner og sosiale interaksjoner.Gjennom bloggen sin har Mario som mål å fremme kulturen for brettspill og kortspill, og oppmuntre folk til å komme sammen og spille dem som en måte å slappe av, ha det gøy og holde seg mentalt i form.