Yshokkie vs. Veldhokkie - Spelreëls

Mario Reeves

INTRO

Vanuit 'n buitestander se perspektief kan yshokkie en veldhokkie lyk asof dieselfde wedstryd op 'n ander oppervlak gespeel word. Alhoewel die doelwit van elke wedstryd identies is (om meer doele aan te teken as die opponerende span), het die twee stok-gebaseerde sportsoorte afsonderlike en kontrasterende reëls wat die tempo van die spel aansienlik verander.

SPEELOPPERVLAK.

Swaar geïmpliseer deur die name, die mees duidelike verskil tussen yshokkie en veldhokkie is die speeloppervlak.

YSHOKKIE

Yshokkie word gespeel op 'n geslote oppervlak van ys bekend as 'n "ysbaan". Hierdie hokkiebaan word omring deur versperrings en breekvaste glasvensters in plaas van 'n tradisionele buitegrenslyn, wat spelers uniek toelaat om die mure tydens spel te gebruik. Ten spyte van die afwesigheid van 'n buitegrensgrens, het die ys steeds prominente rooi-en-blou-geverfde merke om verskeie reëls voor te skryf.

VELDHOKKIE

Veldhokkiewedstryde moet op kunsgrasvelde op kompeterende vlak gespeel word. Terwyl sommige amateurwedstryde op grasvelde gespeel kan word, word kunsgras bevoordeel omdat dit baie vinniger balbeweging moontlik maak.

TOERUSTING

Alle hokkiesportsoorte het die drie volgende items:

• 'n Bal/skut
  • Stop (om die bal mee te slaan)
  • Nette/doele (om die bal in te slaan)

Beide yshokkie en veldhokkie beskik oor hierdiedrie stukke toerusting, maar die items verskil redelik tussen die sportsoorte.

YSHOKKIE

Yshokkie beskik oor 'n bal wat as 'n "puck" bekend staan. Anders as 'n tradisionele bal, is 'n puck 'n plat rubberskyf wat gly in plaas van rol. Hierdie ontwerpoorweging is hoofsaaklik die gevolg van die ysige speeloppervlak wat grootliks vry van wrywing is, wat beteken dat die bal nie hoef te rol om te beweeg nie.

Hokkiestokke bestaan ​​oor die algemeen uit hout of koolstofvesel en is fundamenteel simmetries , wat spelers toelaat om beide kante van die stok te gebruik.

Aangesien yshokkie op ys gespeel word en gereelde impak met ander spelers het, moet atlete ook die volgende toerusting dra:

• Mondskerm

Yshokkie-doelwagters dra ekstra vulling om hulself te beskerm teen vinnig vlieënde pucks (tot 105 MPH!). Hierdie bykomende toerusting sluit in dikker beenkussings, groter armskerms, 'n handskoen wat funksioneer as 'n net om die skut te vang, 'n volgesigmasker en 'n ekstra groot hokkiestok.

VELDHOKKIE

Veldhokkie gebruik 'n tipiese ronde plastiekbal in plaas van 'n puck.

'n Veldhokkiestok lyk uniek soos 'n omgekeerde stapstok; die punt van die stok wat gebruik word om die bal te slaan, is geboë en afgerond. Maar anders as dieveelsydige yshokkiestok, veldhokkiespelers kan nie die geronde oppervlak van die stok gebruik om die bal te slaan of aan te gee nie. In plaas daarvan moet hulle die afgeplatte kant van die stok gebruik om die bal te kontak.

Anders as yshokkie, vereis veldhokkie nie uitgebreide gebruik van beskermende toerusting nie. Die volgende toerusting word egter sterk aanbeveel:

• Veldhokkieskoene of turfskoene
  • Elmboogblokkies
  • Beskermende gesigmasker of veiligheidsbril
  • Mondskerm
  • Hoë sokkies en skeenbeskermers

Net soos yshokkie word daar egter van doelwagters vereis om bykomende uitrusting te dra. Interessant genoeg vereis beide sportsoorte doelwagtertoerusting wat uiters eenders is: 'n volgesigmasker, massiewe beenskerms en groot handskoene/handkussings.

SPEL

In alle hokkie sport, die doel van die spel is eenvoudig – teken meer punte aan as die opponerende span deur die bal/skut in die ander span se net te klop. Soos sokker of lacrosse, moet spelers hulself in punteposisie kry deur die bal op die veld verby verdedigers te beweeg deur spoed en aangee te gebruik. Ten spyte van hierdie skreiende ooreenkomste, besit beide sportsoorte streng reëlverskille wat die tempo van die spel grootliks dikteer.

SPELERPOSISIES

YSHOKKIE

Daar is drie yshokkiespelers op enige gegewe tydstip op die ys. Drie van hierdie spelers is voorspelers, twee is verdediging, en een is die doelwagter.

• Voorspelers: Dit isdie posisie wat primêr verantwoordelik is om aan te teken op die aanval.
  • Verdediging: Hierdie twee spelers is verantwoordelik daarvoor om die skut van die doelwagter weg te hou en nie die opponerende span toe te laat om 'n oop skoot te neem nie.
  • Doelwagter: Soos met enige sportsoort, is 'n doelwagter verantwoordelik om die skoot uit die net te hou. Doelwitte word toegelaat om skote met enige deel van hul liggaam of stok te blokkeer.

VELDHOKKIE

As gevolg van 'n baie groter speelveld, laat veldhokkie dit toe. 11 spelers op die veld per span. Die aantal spelers in elke posisie kan wissel na gelang van 'n afrigter se wedstrydplan.

• Aanvallers: Hierdie posisie is verantwoordelik vir die vervaardiging van die meeste van 'n span se oortreding.
  • Middelvelders: Middelveldspelers is verantwoordelik om by te dra tot beide verdedigende stops en aanvallende tellinggeleenthede.
  • Verdedigers: Soos die naam aandui, is verdedigers verantwoordelik vir die verdediging van die net en keer dat die opponent aanteken.
  • Doelwagter: 'n Doelwagter is daarvoor verantwoordelik om die laaste verdedigingslinie te wees. Die doelwagter is die enigste posisie op die veld wat doelbewus aan die bal kan raak sonder om 'n hokkiestok te gebruik.

ONDERSKEIENDE REËLS

LIGGAAMBAL KONTAK

In yshokkie kan spelers met alle dele van hul liggame aan die skut raak. As die puck in die lug gestamp word, word die spelers selfs toegelaat om dit uit die lug te gryp enplaas dit vinnig terug op die ys.

In veldhokkie is liggaamlike kontak met die bal streng verbode. Trouens, verdedigende spelers word nie eers toegelaat om hul liggame te gebruik om 'n skoot doelgerig te keer nie, en is ook nie veronderstel om 'n bal deur die lug te skiet as 'n speler in die lyn van die skoot is nie. Enige liggaamlike kontak met die wedstrydbal wat een span 'n voordeel gee, lei onmiddellik tot 'n spelonderbreking.

FISIKAALITEIT

Yshokkie is berug daarvoor dat dit 'n kontaksport is. "Bodychecking", die daad om doelbewus teen 'n opponerende speler te slaan, is 'n integrale deel van die speel van verdediging. Trouens, kontak word so sterk aangemoedig in die sport dat skeidsregters spelers toelaat om aan vuisgevegte met die opponerende span deel te neem en sal nie ingryp totdat een speler op die grond beland nie. Ten spyte van hierdie regverdiging van geweld, penaliseer yshokkie wel spelers vir buitensporige aggressiewe optrede (insluitend gevegte).

In veldhokkie word kontak streng gereguleer.

TELLING

Yshokkie deel dieselfde reëls vir puntetelling as sokker. Spelers kan van enige plek op die ys aanteken, alhoewel onkant-strawwe afgedwing word, wat beteken dat 'n aanvallende speler nie verby 'n spesifieke blou lyn kan skaats totdat die puck dit verby is nie.

Veldhokkie gebruik 'n unieke "slaansone". Hierdie sone, voorgestel op die veld as 'n D-vormige lyn om die doelwagter, is dieenigste area op die veld waaruit 'n speler kan punte aanteken.

Nog 'n verskil tussen die twee sportsoorte is dat veldhokkie geen onkantreëls het nie. Dit beteken dat spelers die bal van die een kant van die veld na die ander kan aangee sonder om te skroom, wat vir 'n paar deurslaggewende wegbreekspele voorsiening maak.

Sien ook: FOUR POINT NORTHEASTERN WISCONSIN SMEAR Spelreëls - Hoe om VIERPUNT NORTHEASTERN WISCONSIN SMEAR te speel

DUUR

YSHOKKIE

Yshokkiewedstryde het drie periodes wat elk twintig minute duur. Aangesien daar 'n ongelyke aantal periodes is, is daar geen rustyd in hokkie nie, maar daar is twee 10–18 minute pouses na die eerste en tweede periodes.

Sien ook: SEWENS (KAARTSPEL) - Leer om met Gamerules.com te speel

VELDHOKKIE

Veldhokkie bestaan ​​ook uit sestig minute se aksie, hoewel die spel in vier kwartiere van vyftien minute verdeel word. Elke kwart bied 'n kort pouse van 2–5 minute en 'n rustyd van vyftien minute na die tweede kwart.

EINDE VAN SPEL

YSHOKKIE

In die meeste gevalle sal 'n yshokkiewedstryd ná die derde periode eindig, met die wenspan wat die meeste doele aanteken. Speletjies kan egter nie gelykop eindig nie, wat beteken dat 'n oortydperiode ingestel word in die geval van 'n gelykop wedstryd. Hierdie skielike-dood-verlengingstydperk duur net vyf minute, wat beteken dat baie wedstryde uiteindelik deur die daaropvolgende strafdoele beslis word.

'n Strafdoeltreffer sien dat verskeie spelers van elke span probeer om 'n doel op die opponerende doelwagter aan te teken. As die telling steeds gelykop is na drie pogings deur elkspan, gaan die uitskietery voort totdat een span uiteindelik een punt meer as die ander span aanteken.

VELDHOKKIE

Die oorwinnaar van 'n veldhokkiewedstryd is die span wat aangeteken het die meeste punte. In die geval van 'n gelykop-uitslag aan die einde van die vierde kwartaal, gebruik verskeie ligas egter verskillende taktieke om 'n gelykop-uitslag af te handel. Sommige ligas sal bloot 'n gelykopuitslag aanvaar, met nie een van die spanne wat wen nie. Ander ligas gebruik een of twee oortydperiodes, gewoonlik tussen agt en vyftien minute, om 'n wenner te bepaal.

Anders het veldhokkiespeletjies 'n strafdoelskiet-formaat soos yshokkie, maar gewoonlik as 'n beste-uit-vyf-scenario in plaas van beste-van-drie.

Mario Reeves is 'n bordspeletjie-entoesias en 'n passievolle skrywer wat kaart- en bordspeletjies speel so lank as wat hy kan onthou. Sy liefde vir speletjies en skryfwerk het daartoe gelei dat hy sy blog geskep het, waar hy sy kennis en ervaring van die speel van van die gewildste speletjies regoor die wêreld deel.Mario se blog verskaf omvattende reëls en maklik verstaanbare instruksies vir speletjies soos poker, brug, skaak en vele meer. Hy is passievol daaroor om sy lesers te help om hierdie speletjies te leer en te geniet, terwyl hy ook wenke en strategieë deel om hulle te help om hul spel te verbeter.Afgesien van sy blog, is Mario 'n sagteware-ingenieur en speel hy graag bordspeletjies saam met sy familie en vriende in sy vrye tyd. Hy glo dat speletjies nie net 'n bron van vermaak is nie, maar ook help om kognitiewe vaardighede, probleemoplossingsvermoëns en sosiale interaksies te ontwikkel.Deur sy blog beoog Mario om die kultuur van bordspeletjies en kaartspeletjies te bevorder, en mense aan te moedig om saam te kom en dit te speel as 'n manier om te ontspan, pret te hê en geestelik fiks te bly.