Hóckey sobre xeo vs. Hockey sobre herba - Regras do xogo

Mario Reeves

INTRODUCCIÓN

Desde a perspectiva dun estraño, o hóckey sobre xeo e o hóckey sobre herba poden parecer o mesmo xogo que se xoga nunha superficie diferente. Aínda que o obxectivo de cada xogo é idéntico (marcar máis goles que o equipo contrario), os dous deportes baseados en paus teñen regras distintas e contrastadas que alteran significativamente o ritmo do xogo.

SUPERFIXE

Moi implicado polos nomes, a diferenza máis evidente entre o hóckey sobre xeo e o hóckey herba é a superficie de xogo.

HOQUEI SOBRE XEO

O hóckey sobre xeo xógase nunha superficie pechada de xeo coñecida como "pista de xeo". Esta pista de hóckey está rodeada de barreiras e fiestras de vidro inastillables en lugar dunha tradicional liña fóra dos límites, o que permite aos xogadores utilizar as paredes durante o xogo. A pesar da ausencia dunha fronteira fóra dos límites, o xeo aínda presenta marcas destacadas pintadas de vermello e azul para ditar varias regras.

HOCKEY SOBRE CERRADO

Os xogos de hóckey sobre herba deben xogarse en campos de céspede artificial a nivel competitivo. Aínda que algúns partidos de afeccionados poden xogarse en campos de herba, o céspede artificial é favorecido porque permite un movemento moito máis rápido do balón.

EQUIPAMENTO

Todos os deportes de hóckey presentan o tres elementos seguintes:

Ver tamén: Regras do xogo RAT A TAT CAT - Como xogar RAT A TAT CAT
  • Unha pelota/disco
  • Pau (para golpear o balón)
  • Redes/goles (para golpear o balón)

Tanto o hóckey sobre xeo como o hóckey sobre herba presentan istotres pezas de equipamento, pero os elementos son bastante diferentes entre os deportes.

HOCKEY XELO

O hóckey sobre xeo presenta unha pelota coñecida como "disco". A diferenza dunha pelota tradicional, un disco é un disco plano de goma que se desliza en lugar de rolos. Esta consideración de deseño é principalmente o resultado de que a superficie de xogo xeada está en gran parte desprovista de fricción, o que significa que a pelota non necesita rodar para moverse.

Os paus de hóckey están compostos xeralmente de madeira ou fibra de carbono e son fundamentalmente simétricos. , permitindo aos xogadores utilizar ambos os dous lados do pau.

Dado que o hóckey sobre xeo se xoga sobre xeo e presenta impactos frecuentes con outros xogadores, os atletas deben levar ademais o seguinte equipamento:

• Protector bucal

Os porteiros de hóckey sobre xeo usan acolchado extra para protexerse dos discos que voan rápido (ata 105 MPH!). Este equipamento adicional inclúe almofadas máis grosas para as pernas, protectores de brazos máis grandes, unha luva que funciona como unha rede para atrapar o disco, unha máscara facial completa e un bastón de hóckey extragrande.

HOCKEY CAMPO

O hóckey sobre herba utiliza unha típica pelota de plástico redonda en lugar dun disco.

Un pau de hóckey sobre herba se asemella de xeito único a un bastón invertido; o extremo do pau utilizado para golpear a bola é curvo e redondeado. Non obstante, a diferenza dobastón de hóckey sobre xeo con varias caras, os xogadores de hóckey sobre herba non poden usar a superficie redondeada do pau para golpear ou pasar o balón. Pola contra, deben usar o lado aplanado do pau para tocar a pelota.

A diferenza do hóckey sobre xeo, o hóckey sobre herba non require un uso extensivo de equipos de protección. Non obstante, recoméndase encarecidamente o seguinte equipamento:

• Tacos de hóckey sobre herba ou zapatos de céspede
  • Cóbados
  • Máscara protectora ou lentes de seguridade
  • Mecetíns altos e espinilleras

Do mesmo xeito que o hóckey sobre xeo, con todo, os porteiros deben levar equipamento adicional. Curiosamente, ambos deportes requiren equipamento de porteiro que sexa moi semellante: unha máscara facial completa, protectores de pernas enormes e enormes luvas/almofadas para as mans.

XOGO

En todos os hóckeys. deportes, o obxectivo do xogo é sinxelo: marcar máis puntos que o equipo contrario lanzando o balón/disco na rede do outro equipo. Do mesmo xeito que o fútbol ou o lacrosse, os xogadores deben poñerse na posición de anotación movendo o balón cara arriba do campo máis alá dos defensores usando velocidade e pases. A pesar destas evidentes semellanzas, ambos deportes posúen estritas diferenzas de regras que ditan en gran medida o ritmo do xogo.

POSICIÓNS DO XOGADOR

HOCKEY XELO

Hai tres xogadores de hóckey sobre xeo en cada momento. Tres destes xogadores son dianteiros, dous de defensa e un de porteiro.

• Dianteiros: Este éa posición principal responsable de marcar en ataque.
  • Defensa: Estes dous xogadores son os responsables de manter o disco lonxe do porteiro e non permitir que o equipo contrario realice un tiro aberto.
  • Porteiro: Como en calquera deporte, un porteiro é o responsable de manter o disco fóra da rede. Os porteiros poden bloquear tiros usando calquera parte do seu corpo ou pau.

Debido a un terreo de xogo moito máis grande, o hóckey sobre herba permite 11 xogadores no campo por equipo. O número de xogadores en cada posición pode variar dependendo do plan de xogo do adestrador.

• Atacantes: Esta posición é a responsable de producir a maior parte da ofensiva dun equipo.
  • Mediocampistas: Os centrocampistas son os responsables de contribuír tanto ás paradas defensivas como ás oportunidades de gol ofensivas.
  • Defensores: Como o nome indica, os defensores son responsables de defender a rede e impedindo que o rival marque.
  • Porteiro: Un porteiro é o responsable de ser a última liña de defensa. O porteiro é a única posición do campo que pode tocar intencionadamente o balón sen usar un pau de hóckey.

REGRAS DIFERENCIADAS

BODY-BALL. CONTACTO

No hóckey sobre xeo, os xogadores poden tocar o disco con todas as partes do seu corpo. Se o disco é derrubado no aire, os xogadores poden incluso agarralo do aire ecolócao rapidamente de novo sobre o xeo.

No hóckey sobre herba, o contacto corporal co balón está terminantemente prohibido. De feito, aos xogadores defensivos nin sequera se lles permite usar o seu corpo para bloquear un tiro a propósito, nin se supón que os xogadores ofensivos lancen un balón polo aire se un xogador está na liña do tiro. Calquera contacto corporal co balón de xogo que cause vantaxe a un equipo resulta inmediatamente nunha parada do xogo.

FÍSICO

O hóckey sobre xeo é famoso por ser un deporte de contacto. "Bodychecking", o acto de golpear intencionadamente a un xogador contrario, é parte integrante da defensa. De feito, o contacto foméntase tanto no deporte que os árbitros permiten que os xogadores participen en pelexas co equipo contrario e non intervirán ata que un xogador acabe no chan. A pesar desta xustificación da violencia, o hóckey sobre xeo si penaliza aos xogadores por actos excesivamente agresivos (incluíndo pelexas).

No hóckey sobre herba, o contacto está estrictamente regulado.

PUNTUACIÓN

O hóckey sobre xeo comparte as mesmas regras de puntuación que o fútbol. Os xogadores poden marcar desde calquera lugar do xeo, aínda que se aplican penalizacións por fóra de xogo, o que significa que un xogador atacante non pode patinar máis aló dunha liña azul específica ata que o disco a supere.

O hóckey sobre herba emprega exclusivamente unha "zona de ataque". Esta zona, representada no campo como unha liña en forma de D arredor do porteiro, é aúnica área do campo desde a que un xogador pode marcar.

Outra diferenza entre os dous deportes é que o hóckey herba non ten regras de fóra de xogo. Isto significa que os xogadores poden pasar o balón dun extremo ao outro do campo sen dubidalo, permitindo algunhas xogadas de escapada fundamentais.

DURACIÓN

HOCKEY XELO

Os xogos de hóckey sobre xeo teñen tres períodos que duran vinte minutos cada un. Como hai un número desigual de períodos, non hai descanso no hóckey, pero hai dous intermedios de 10 a 18 minutos despois do primeiro e do segundo períodos.

Tamén o hóckey herba consta de sesenta minutos de acción, aínda que a xogada divídese en catro cuartos de quince minutos. Cada cuarto inclúe un breve descanso de 2 a 5 minutos e un descanso de quince minutos despois do segundo cuarto.

FIN DO PARTIDO

HOCKEY XELO

Na maioría dos casos, un partido de hóckey sobre xeo rematará despois do terceiro período, sendo o equipo gañador que marcará máis goles. Non obstante, os xogos non poden rematar en empate, o que significa que se introduce un período de prórroga en caso de empate. Este período de prórroga de morte súbita só dura cinco minutos, o que significa que moitos partidos acaban sendo decididos pola tanda de penaltis.

Nunha tanda de penaltis, varios xogadores de cada equipo intentan marcar un gol ao porteiro rival. Se o marcador segue empatado despois de tres intentos por cada unequipo, a tanda de tiros continúa ata que un equipo finalmente anota un punto máis que o outro equipo.

Ver tamén: Regras do xogo SPLIT: como xogar a SPLIT

O vencedor dun partido de hóckey sobre herba é o equipo que anotou máis puntos. Non obstante, no caso de empate ao final do cuarto cuarto, varias ligas empregan diferentes tácticas para resolver o empate. Algunhas ligas simplemente aceptarán un empate, sen que ningún dos equipos gañe. Outras ligas utilizan un ou dous períodos de prórroga, que normalmente duran entre oito e quince minutos, para resolver un gañador.

En caso contrario, os xogos de hóckey sobre herba teñen un formato de tandas de penaltis como o hóckey sobre xeo, pero xeralmente como un escenario ao mellor de cinco en lugar de ao mellor de tres.

Mario Reeves é un entusiasta dos xogos de mesa e un escritor apaixonado que leva xogando a cartas e xogos de mesa dende que recorda. O seu amor polos xogos e a escritura levouno a crear o seu blog, onde comparte os seus coñecementos e experiencia de xogar a algúns dos xogos máis populares de todo o mundo.O blog de Mario ofrece regras completas e instrucións fáciles de entender para xogos como póquer, bridge, xadrez e moitos máis. Encántalle axudar aos seus lectores a aprender e gozar destes xogos á vez que comparte consellos e estratexias para axudalos a mellorar o seu xogo.Ademais do seu blog, Mario é enxeñeiro de software e gústalle xogar a xogos de mesa coa súa familia e amigos no seu tempo libre. El cre que os xogos non só son unha fonte de entretemento, senón que tamén axudan a desenvolver habilidades cognitivas, habilidades para resolver problemas e interaccións sociais.A través do seu blog, Mario pretende promover a cultura dos xogos de mesa e de cartas, e animar á xente a que se xunte e xogue a eles como unha forma de relaxarse, divertirse e manterse mentalmente en forma.