Jos pidät nopeatempoisista urheilulajeista, saatat olla koripallon tai verkkopallon fani. Molemmissa lajeissa pallo laitetaan renkaan läpi, ja niillä on valtava kannattajakunta maailmanlaajuisesti. Suurin osa maailmasta saattaa tuntea Lebron Jamesin ja Michael Jordanin kaltaiset nimet, mutta verkkopallosta ei ole niinkään monia tunnettuja nimiä. Yksi huomattavimmista eroista näiden kahden urheilulajin välillä on se, että koripallo on enemmän miehinen.Lue lisää ja lue lisää näiden kahden urheilulajin eroista!

LAITTEET

Verkkopallojen ja koripallojen välillä on kokoero. Verkkopallot ovat pienempää kokoa 5, jonka halkaisija on 8,9 tuumaa. Koripallot taas ovat säännöllistä kokoa 7, jonka halkaisija on 9,4 tuumaa.

Taustalauta ja koripallot ovat myös hieman erilaisia näissä kahdessa lajissa. Koska koripallossa pelataan isommalla pallolla, on järkevää, että myös koripalloteline on suurempi. Koripallotelineen halkaisija on 18 tuumaa, ja sen takana on taustalauta. Verkkopallossa on pienempi koripallo, jossa ei ole taustalautaa ja jonka halkaisija on 15 tuumaa.

TUOMIOISTUIN

Molemmissa urheilulajeissa on suorakulmaiset kentät, mutta verkkopallokentän koko on 50 x 100 jalkaa, kun taas koripallokentän koko on 50 x 94 jalkaa. Ero on niin pieni, että voit pelata satunnaisen verkkopallopelin koripallokentällä ja päinvastoin.

PELAAJAT

Yksi suurimmista eroista verkkopallon ja koripallon välillä on se, että verkkopallo on asemapainotteinen, ja jokaiselle pelaajalle on annettu oma rooli ja asema kentällä. Verkkopallossa on 7 pelaajaa, ja jokaiselle pelaajalle on annettu yksi seuraavista 7 asemasta:

• Maalivahti: tämä pelaaja pysyy kentän puolustuskolmanneksella.
  • Maalinedustan puolustus: tämä pelaaja pysyy puolustuskolmanneksella ja keskikolmanneksella ja voi päästä maalialueelle.
  • Siipipuolustus: tämä pelaaja pysyy kentän kahdessa alemmassa kolmanneksessa, mutta ei voi mennä maalipiiriin.
  • Keskusta: tämä pelaaja voi liikkua koko kentän alueella, mutta ei voi mennä kumpaankaan maalipiiriin.
  • Siipihyökkäys: tämä pelaaja pysyy kentän hyökkäys- ja keskikolmanneksella, mutta ei voi mennä maalikehälle.
  • Maali Hyökkäys: tämä pelaaja pysyy kentän hyökkäys- ja keskikolmanneksella ja voi mennä maalipiiriin.
  • Maalintekijä: tämä pelaaja pysyy kentän hyökkäävässä kolmanneksessa.

Koripallossa joukkueessa on aina 5 pelaajaa. Vaikka jokaisella pelaajalla on myös oma pelipaikkansa, koripallo on paljon vapaamuotoisempaa, ja pelaajat voivat pelata vapaasti koko kentällä. Koripallossa pelipaikat ovat:

• Point guard
  • Ampuva vartija
  • Pieni hyökkääjä
  • Voimahyökkääjä
  • Keskusta

PELIPELI

Toisin kuin koripallo, verkkopallo on kontaktiton laji. Toisin sanoen et saa puuttua vastustajan syöttöyritykseen tai pallon maalintekoon. Kosketus on sallittua vain silloin, kun pelaaja ei häiritse vastajoukkueen pelisuunnitelmaa. Kun pelaaja yrittää syöttää palloa, vastustajan on seisottava vähintään 35 tuuman päässä pelaajasta.

KESTO

Molemmat lajit pelataan neljännesväleissä, mutta koripallossa on lyhyemmät neljännekset, joista kukin kestää 12 minuuttia. Toisen neljänneksen jälkeen pidetään 10 minuutin tauko. Verkkopallossa on 15 minuutin neljännekset, ja jokaisen neljänneksen jälkeen pidetään 3 minuutin tauko.

SHOOTING

Koripallossa on kaksi tapaa tehdä maali:

Katso myös: Lautapelit - Pelisäännöt
  1. Kenttämaali
  2. Vapaaheitto

Kenttämaali on joko 2 tai 3 pisteen arvoinen riippuen siitä, mistä kohdasta heitto tehdään. Vapaaheitto on 1 pisteen arvoinen. Kaikki koripallopelaajat voivat yrittää tehdä maalin korirenkaaseen. Lisäksi pelaaja voi tehdä maalin mistä tahansa kentän kohdasta. Pelaaja voi siis esimerkiksi tehdä maalin kentän toisesta päädystä toiseen.

Katso myös: THE PASSING GAME Pelisäännöt - Kuinka pelata THE PASSING GAME -peliä?

Sitä vastoin verkkopallossa jokainen laukaus on vain yhden pisteen arvoinen. Kaikki laukaukset on suoritettava ampumapiiristä, ja vain maalihyökkääjä ja maalihyökkääjä saavat tehdä maalin. Kun verkkopallossa on tehty maali, peli aloitetaan uudelleen keskipisteen syötöllä, jossa keskushyökkääjä heittää pallon keskiympyrästä joukkuetoverilleen.

PALLON PELAAMINEN

Toinen merkittävä ero verkkopallon ja koripallon välillä on pallon syöttötapa. Koripallossa pelaaja dribblaa (tai pomputtaa) palloa kentän pituutta pitkin. Vaihtoehtoisesti hän voi syöttää pallon joukkuetoverilleen. Palloa ei voi kuljettaa missään vaiheessa peliä.

Kun pelaaja koskettaa palloa, hänellä on 3 sekuntia aikaa syöttää se toiselle joukkuetoverille tai tehdä maali. Koska pelaajat eivät voi harhauttaa, verkkopalloilijat ovat paljon riippuvaisempia joukkuetovereistaan ja heidän sijoittumisestaan koko kentällä.

WINNING

Molemmat lajit voittaa joukkue, jolla on eniten pisteitä. Jos peli on tasan neljän neljänneksen jälkeen, verkkopallossa peli siirtyy äkkikuolemaan, jossa ensimmäisenä maalin tehnyt joukkue voittaa. Ja koripallossa, jos peli on tasan, peli siirtyy jatkoajalle viideksi minuutiksi.

Mario Reeves on lautapelien harrastaja ja intohimoinen kirjailija, joka on pelannut kortti- ja lautapelejä niin kauan kuin muistaa. Hänen rakkautensa peleihin ja kirjoittamiseen sai hänet luomaan bloginsa, jossa hän jakaa tietojaan ja kokemuksiaan joidenkin suosituimpien pelien pelaamisesta ympäri maailmaa.Marion blogi tarjoaa kattavat säännöt ja helposti ymmärrettävät ohjeet peleihin, kuten pokeriin, bridgeen, shakkiin ja moniin muihin peleihin. Hän haluaa intohimoisesti auttaa lukijoitaan oppimaan ja nauttimaan näistä peleistä ja jakaa samalla vinkkejä ja strategioita, jotka auttavat heitä parantamaan peliä.Bloginsa lisäksi Mario on ohjelmistosuunnittelija ja nauttii lautapelien pelaamisesta perheensä ja ystäviensä kanssa vapaa-ajallaan. Hän uskoo, että pelit eivät ole vain viihteen lähde, vaan ne myös auttavat kehittämään kognitiivisia taitoja, ongelmanratkaisukykyjä ja sosiaalista vuorovaikutusta.Bloginsa kautta Mario pyrkii edistämään lautapelien ja korttipelien kulttuuria ja rohkaisemaan ihmisiä kokoontumaan pelaamaan niitä rentoutuakseen, pitääkseen hauskaa ja pysyäkseen henkisesti kunnossa.